Spirulina

Är en supernyttig alg som både renar kroppen och ger näring det är en blågrön alg som kallas "mirakelalgen". Algen tillhör cyanobakterierna och innehåller antibiotiska, bakteriehämmande ämnen som stärker kroppens immunförsvar samt krom som gör insulinet effektivare. Förutom detta är spirulinaalgen rik på olika mineraler, särskilt järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink. Spirulinan innehåller dessutom olika B-vitaminer, inklusive vitamin B12, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin. Mängden av vitamin B12 anses vara hög, vilket har en stor betydelse för vegetarianer som kan ligga i riskzonen för brist på detta ämne. Spirulinan innehåller för övrigt 5-8 procent fett, varav ett högt antal essentiella fettsyror, särskilt omega-6. Förutom att blanda spirulina i tex smothie kan man använda det som ansiktsmask.... Ta en del av pulvret eller är det i tablett form kan de krossas, blanda sedan med vatten till en lagom krämig konsistens. Applicera på väl rengjord hy och låt verka i ca 15-30 minuter tvätta bort med ljummet vatten.

Få 10% rabatt hos Go for Life genom att använda koden: GFL10

Den fantastiska nässlan

Nässlan är landbackens motsvarighet till alger. Den används vanligen mot artrit, astma, flintskallighet, högt blodtryck, nedsatt cirkulation, diarré, gikt, infektioner, luftrörskatarr, näsblod, munsår, urinvägsinfektion, stelhet, m.m. Nässlan är dessutom urinsyradrivande. Tips! Ta upp till 1-2 matskedar av nässelpulvret dagligen. För att dämpa smaken kan du med fördel blanda ut det i juice.

Även nässelpulver kan man använda som ansiktsmask det gör att huden käns riktigt ren, len och alldeles underbar... Ta tex 1 tsk nässelpulver och blanda med vatten till en lagom pasta som du applicerar på ansiktet låt det verka i 15-30 minuter. Ta lite vatten i händerna och fukta ansiktsmasken lite om det torkat och massera och gnugga huden lite lätt med nässelmasken sedan är det bara att skölja av med ljummet vatten. Var bara försiktig så att du inte får det i ögonen.

12 mar 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)