Hud och Skönhet

Hälsa, friskvård och skönhetsblogg

Irritation och känslan av att vara kränkt

Det kan finnas många känslor som står i vägen för att vi ska må så bra som möjligt, känna oss lyckliga och harmoniska och för att livet ska bli enklare att leva. Självklart ska vi känna oss arga om någon är dum men att fastna i ältande och känslan av att vara kränkt äter upp oss till slut. Det är en stor frihet att bli av med irritation och ilska och att kunna välja bort känslan av att vara kränkt. Tack vare det kan man frigöra kraft och energi som jag kan lägga på någonting som jag mår bra av.

Något som gör dig irriterad, tänk istället massa fina tankar med hela ditt hjärta.

Irritationsövning

Skriv upp en irritationslista med ett femtiotal objekt. Förklara varför.  Dra dig inte för att skriva upp personer som du samtidigt får dåligt samvete över att reta dig på. Meningen är att du ska få fram ett mönster och utifrån det forma redskap som du kan använda för att i framtiden undvika de negativa känslor som dessa personer och händelser för med sig. Övningen som denna hjälper oss att utvecklas och växa som människor. För att vi ska kunna bli irriterade på och känna oss kränkta av någon eller något krävs det att någonting hos oss själv är hotat. – När jag blir arg eller irriterad så är någonting hos mig själv hotad. 

Efter listningen är det bra att stanna upp en stund och försöka tänka kärleksfulla tankar om exempelvis den du stör dig på.

Övningar,

Bli av med skuld och skam

Andlighet

Ha ett mål och gör en målplanering

29 feb 2016

Comments powered by Disqus
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)