Ju mer fisk vi äter desto färre depressioner och i länder där det konsumeras det motsatta är det fler som lider. Fisken skyddar oss mot flera välfärdssjukdomar men givet vis är den god och mångsidig att ha till mat, det kan nästan betraktas som snabbmat för det är så lätt och det går även fort att tillreda.

Fettet från fisk är bättre än den som kommer från animalisk källa eftersom fiskfett håller en hög halt av omega 3 fettsyror vanligast är EPA och DHA- fettsyror. Är det så att man inte tycker om fisk så finns ju de fetterna i kapselform att konsummera istället. EPA och DHA- fettsyrorna ökar produktionen av de goda prostaglandiner vilket i sin tur sänker det farliga blodfettet och minskar risken för blodproppar.

Fisk är bland den bästa mat vi kan äta och borde äta mer av det än vi faktiskt gör. Resurserna av fisk har varit god men på grund av rovfiske har resurserna sinat. En anledning till att det sinar är ju när det fiskas i enorma skalor och med fiskeredskapen kommer oönskad fisk av olika åldrar som gallras ut och slängs tillbaka döda eller döende. Därmed minskar återväxten.

Hälsosidorna- animaliskt livsmedel, näringsinnehåll...

website statistics

29 jun 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)