Face mist

Att spreja vatten på ansiktet är härligt för att man får en extra kick av det och man vaknar till, särskilt om luften är torr och eller att det är varmt. Det är bra att spreja lite innan du smörjer in dig. Man kan köpa färdiga ansiktssprayer eller som det också heter "face mist" men man kan också göra själv dock är ju inte hållbarheten lika lång på det man gör själv som på det man köper färdigt.

Att bara spraya vatten kan kännas tråkigt det finns en del olika vattensprayer för ansiktet med aromatiska och aktiva ämnen i. Man kan även göra eget aromatiskt vatten med örter, blommor, frukter och grönsaker. Se till att ingredienserna inte är för starka för huden och att de inte är besprutade. Du kan först göra ett test på insidan av handleden innan du sprejar i ansiktet för att se om det skulle bli en reaktion.

Tillvägagångssättet varierar beroende på valet av ingredienserna.

Tom sprayflaskaAv örter och kryddor gör du en infusion som du sedan häller i sprayflaska. Infusion görs ungefär som med te man häller vatten som sjudit över örterna och låter det sedan dra så att alla nyttigheterna dras ut. Om man häller på kokt vatten är risken att vissa nyttiga vitaminer och mineraler försvinner.

Frukt och grönsaker sköljs noga, eventuellt så skala det om det behövs. Lägg i kallt vatten och låt det dra i ca en timme.

Tips när du sprayar arom- och vitaminvatten över ansiktet håll då strålen på ett litet avstånd så blir det som en skön fuktgivande "mist"

 

Vitaminvatten

 

Maskrosor stärker huden och är full av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Plocka en näve av de unga maskrosblommorna. Lägg dem i varmt vatten som sjudit och låt dem dra i en till två timmar. Sila bort blommorna och häll vätskan i sprayflaska.

När du gjort ansiktsvatten av maskrosorna kan du använda de blöta blommorna som en ansiktsmask glöm inte halsen. Låt blommorna verka i upp till 20 minuter skölj eller badda hyn efteråt med maskrosvattnet. Detta är bra för framförallt fet, grovporig hy och har en renande effekt. Detta hjälper även att lindra irriterad och torr hy.

Rosmarin - renar och ökar blodcirkulationen örten är även full av antioxidanter och ger hyn fin lyster.

Lavendel - är lugnande, pormasksammandragande, fuktgivande och svalkande.

Citrus -Friskt uppiggande, har en renande och mjukgörande effekt och är full av c-vitamin.

Gurka - Svalkande, milt lugnande, ger mycket fukt och är lätt sammandragande.

Potatis -Balanserar talgproduktionen i huden.

Kamomill - Lugnande och rengörande.

Ringblomma - Lugnande och mjukgörande.

 

Gurkvatten

1 aug 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)