Rapsolja är en fin hudolja vilket är bra ur miljösynpunkt eftersom det går att odla i sverige.  Det bästa är den kallpressade ekologiska varianten. Rapsoljan är jättebra till torr eller irriterad hud och absorberas snabbt av huden så att man inte känner sig så kladdig.

Mandelolja är en lätt och mjukgörande olja som gör huden mjuk, len och smidig. Den är verken fet eller torr så den passar alla hudtyper. Den fungerar utmärkt som massageolja och är rik på mineraler och andra näringsämnen. Mandeloljan renar och anses föryngrande, värmande och vitaliserande. Den är bra för torrhud och hår.

Olivolja anses lika bra för huden som mandelolja och är värmande, näringsrik och stärkande för huden. Den är bra för spända muskler och till att lugna nervsystemet. Den är ganska fet och det tar en stund innan den absorberas av huden... en bra ide är att blanda det med en  tunnare olja.

Sesamolja innehåller mycket antioxidanter och ger huden massor med näring. Den anses vara värmande, renande och absorberas snabbr av huden. Fungerar bra till kropps och hårmassage.  

27 feb 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)