Solen

Vi närmar oss sommaren med stormsteg vilket är helt underbart tycker jag. En del har ju turen att kunna ta sig till varmare breddgrader medans vi andra får vara hemma och vänta på den svenska sommaren... Några små hemma tips inför sommarsolen som kan vara bra att veta är att Om du lyckas bränna dig i solen kan du använda yoghurt, gurka, tepåsar eller vinäger för att minska på svedan.

- När du är i solen skickar kroppen mer antioxidanter till huden. Fyll på innan du solbadar, grönt té är en utmärkt källa.

Hudbehandlings tips...

- Kallt grönt té kan användas som ansiktsvatten. Fukta en bomullstuss och badda ansiktet.

- Använd serum och vitaliserande oljor på natten då huden vilar och kan tillgodogöra sig innehållet.

Olivolja för att skydda cell- & cellmembran. Olivoljan innehåller antioxidanter och olein. Olein är en fettsyra som hjälper att skydda cellmembranet. Antioxidanterna (E-vitaminet) skyddar cellen från att bli solbränd.

Olivoljan är mer som en hjälp och aftersun. Det finns ingen uttalad solskyddsfaktor av att äta olivolja och måste också ätas regelbundet. Ta en matsked innan du solbadar. 

Morotsolja, har en naturlig solskyddsfaktor mellan 38-40. Det kan du hitta hos tex  även Vetegroddsolja, har en naturlig solskyddsfaktor på 20 det kan du också hitta hos 

Hallonfröolja, har en naturlig solskyddsfaktor mellan 28-50. Skyddet från oljorna ovan får du genom deras höga halter av antioxidanter, vitaminer och Omega-3 & 6 i fettsyrorna. 

säljer ett fint ekologiskt Sol Kit "Decleor Aroma Sun Kit" med Artikelnummer: 158-249 till den som är intresserad.

Decléors prisbelönta och omtyckta Aroma Sun Expert-serie förbereder, skyddar och vårdar huden i solen,med naturens finaste ingredienser. De lätta konsistenserna absorberas direkt utan att kladda, dofterna är fräscht naturliga och ingredienserna är djupverkande och aromatiska. Huvudingrediensen i serien är det unika DNA-skyddskomplexet med extrakt från egyptisk jasmin och tahitisk vanilj, rikt på antioxidanter som hjälper till att bevara hudens elasticitet, stärka hudens naturliga försvar och skydda cellens &rdquohjärta&rdquo. Serien innehåller en cocktail av essentiella växtessenser från geranium, ros och kamomill som förbereder och skyddar huden samt ger en jämnare solbrun färg.

9 apr 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)