Leran är en mycket populär produkt på SPA och skönhetssalonger, det går att köpa själv och använda själv hemma. Den har fantastiska egenskaper rengör hår och hud på djupet och drar till överskottsfett från huden och hårbotten. Det lämnar kvar mineraler med bra egenskaper och har använts i århundraden, rasullera hämtas ur gruvor i Atlasbergen Marocko som ligger i norra Afrika. Leran kan användas som en mask på hela kroppen och passar alla hudtyper, använd den genom att applicera det på exempelvis ansiktet (gärna med mjuk pensel) och på övriga kroppen samt hårbotten. Låt verka så länge det känns bra och låt det gärna torka till lite och skölj av med vatten.

Använd rasullera som en tvättlera och som en mild exfoliering genom att använda den som en duschtvål till kroppen och som ansiktsrengöring till ansiktet. Skrubba med tvättvante eller svamp för att förstärka effekten av den milda skrubbningen.

Som schampo låter du blandningen stå i 5-10 minuter med kallt vatten tills leran lösts upp eller att en krämig konsistens fås. Man kan även blanda leran med varmt vatten för att skynda på hela processen. Fördela leran i hårbotten och hår, massera nätt och låt verka en stund. Skölj av med vatten. Om man vill använda rasullera som hårinpackning gör man som med rasullera schampo men man låter det verka en längre stund. Låt verka i hår och hårbotten i 5-15 minuter. Skölj av med vatten.

Ta exempelvis:

1 del rasullera

1 del vatten eller örtavkok

När man tvättar håret med rasulleran är ett tips att blanda i mer vatten i leran för att få en lösare konsistens och blir då lättare att fördela i håret. Rasullera finns att köpa hos exempelvis !

website statistics

23 jul 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)