Påsar under ögonen

En hälsosam livsstil med motion, bra mat och god sömn kan göra underverk mot påsarna under ögonen. Får man i sig för lite vitaminer kan detta förvärra, och även ett för stort intag av salt är negativt då detta får kroppen att hålla kvar vatten.

När vi blir äldre så försvagas ligamenten under ögonen vilket gör att fett och vätskor kan ansamlas under ögat. Påsar under ögonen kan också vara orsaken till, eller förvärras av, exempelvis dålig sömn, allergier, dålig mat och ett för hårt leverne.

För att bli av med dina påsar under ögonen, lägg någonting kallt på/under ögonen för att bli av med påsar under ögonen för en kort period. Många rekommenderar kalla skivor gurka eller kylda skedar. Det är också möjligt att kylda påsar grönt te kan ha en positiv inverkan på grund av de anti-inflammatoriska egenskaperna i grönt te.

Om du provar att ha någonting kallt under ögonen för att motverka påsar under ögonen så bör du göra detta i 10-15 minuter, 1 eller 2 ggr/dag.

Att dricka för lite vatten kan ge många negativa effekter, och även förvärra påsar under ögonen. När man dricker för lite vatten så svarar kroppen på detta genom att hålla kvar vatten i kroppen, och ett ställe där vatten kan lägga sig är under ögonen.

8 maj 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)