Olja som är bra för immunförsvaret

Rapsolja innehåller bland annat en hel del omega-3-fettsyror

vilket i flera studier har visat sig kunna stärka immunförsvaret. Det har bland annat visat sig ge färre inflammationer i både leder och muskelsenor.  Förutom omega-3-fettsyror innehåller rapsolja en stor mängd E-vitamin som också är känt för sina immunförsvarsstärkande egenskaper. Rapsolja har en mild, nötaktig smak och den milda smaken gör att den passar perfekt när man bakar och använder den till dressingar.

 

 

--> Linfröolja är en annan bra källa till omega-3-fettsyror.

Makrill

innehåller massor av omega-3-fettsyror. Dessa fettsyror är viktiga för att stärka kroppens immunförsvar och för att undvika att bli sjuk. Fisken innehåller massor av selen, vilket ytterligare stärker immunförsvaret. Alla typer av fet fisk, t.ex. sill, öring, ål och hälleflundra, innehåller både omega-3-fettsyror och selen, även om de flesta innehåller mindre än makrillen. Man kan gärna variera mellan rökt makrill och andra varianter - makrill i tomatsås är t.ex. både nyttigt och gott. Smaklig spis!

10 Dec 2015

© 2012-2024 Hud.n.nu. Alla rättigheter förbehållna.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)