Våren skimrar i grönt

Våren är här och marken vaknar till liv, livscykeln börjar om igen våren är en tid för nystart.

Brännässla

 

 Våren är en bra tid för att rensa kroppen från slaggprodukter det kan man göra exempelvis genom att ändra sin kost tillfälligt genom att äta mer lättsmält mat, grönsaker, dricka te och juicer. Under våren dyker nässlorna fram de är sprängfyllda med energi man kan koka soppa, göra te eller nässelshots av dem.

Nässlor är stärkande på grund av sitt höga näringsinnehåll och så stimulerar de njurarnas funktion så att kroppen får hjälp att rensa ut slaggprodukterna. Till utrensningskur kan man koka te av nässlor, kirskål, maskrosblad och björklöv de är renande för kroppen och hyn blir fin men det hjälper inte med att bara dricka en kopp utan man får köra en grön kur/diet upp till 10 dagar i alla fall för att rensa kroppen och det sägs vara bra att utesluta socker, vitt mjöl och mjölkprodukter under kuren. Men man känner sig fräschare i kroppen ganska snart men det tar någon dag innan det blir mer synlig resultat. (Det finns givet vis färdiga "utrensningskurer" att köpa på hälsokosten också om man föredrar det, även torkad nässelpulver finns att köpa om man vill slippa plockandet..)

På grund av det höga mineralinnehållet är den också en skönhetsört som stärker hår, hud och naglar. Man kan dricka nässelinfusion regelbundet för att behandla akne, eksem, och torr hy. Nässelinfusion går att använda som hår skölj eller som ansiktsvatten.

 Kirskål

website statistics

14 mar 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)