Några eterisk oljor med deras användningsområde och egenskaper på huden

Tänk på att många eteriska oljor skall blandas med annan olja tex. mandel- ,  sesam-, avocado-,  jojoba olja för att inte irritera på huden.

Apelsin (eko) - För mogen hud eller hud som har tendens att svullna. Den är antiseptisk och stimulerar blodcirkulationen

Lavendel - Vid skador på huden som brännskador och hudbristningar. Är lindrande vid psoriasis, eksem och klåda. Bra olja vid acne. Den är balanserande, antiseptisk och stimulerar cellförnyelsen, är även inflammationshämmande.

Ylang ylang - Är ett träd som växer i Asien. Den ger näring åt hud och hår. Är allmänt bra vid hudvård. Den är antiseptisk och normaliserar talgproduktionen.

Geranium  - Kommer ursprungligen från Afrika och kommer från släktet Pelagonium. Kan lindra acne, eksem och mindre sår. Är mycket bra för mogen hud. Den är renande, stärkande, inflammationshämmande och normaliserar hudens talg produktion.

Bergamott - Bergamott är ett citrusträd från tropiska Asien. Är mycket bra vid oren, fet hud och vid acne. Kan lindra vid psoriasis och eksem. Den är antiseptisk och skall inte användas om man skall vistas i solljus då Bergamott är fotosensibiliserande (kan ge inflammation på huden då huden exponeras av solljus)

Rosenträ (eko) - Rosenträdet växer i Sydamerikas regnskogar. Den är mycket bra vid känslig, torr och mogen hud. Bra mot rynkor och även vid acne. Den är cellstimulerande och antiseptisk

Sandelträ - från Australien Är bra vid acne, åldrad och torr hud. Kan lindra torrt eksem, klåda och inflammationer. Den är antiseptisk, lugnande och regenererande

9 dec 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)