Vanliga kännetecken för en mogen hud:

Torr yta, ibland flagig Linjebildning (rynkor) Linjer syns även vid avslappnad muskulatur Ibland blir huden skör, lätt att skada Pigmentfläckar

  • Bra med ansiktsvatten morgon och kväll Fuktktkräm för normal till torr hud morgon och kväll
  • Peeling 1 gång i veckan det är viktigt för att stimulera huden och få bort döda hudceller
  • ansiktsmask en gång i veckan
  • c-vitamin serum
  • morotsolja är en bra komplement med extra näring och fett. morgon och kväll.

Genom att vårda din hud ser du inte bara fräsch ut, du håller också ett av kroppens viktigaste organ friskt och välfungerande. Även den riktigt torra mogna huden kan ta till sig fukt och bli mjukare så det är aldrig för sent att börja!

 

Att tänka på vid förebyggande hudvård:

Undvik stark sol och använd alltid solskydd när du ska vara utomhus, minst solskydd faktor 30, även om det är molnigt. Rök inte! Var noga med att tvätta bort sminket innan du går och lägger dig. Kläm inte finnar och pormaskar i onödan så undviker du ärr. Ät varierat och se till att få i dig mycket vitaminer och mineraler. Försök få ordentligt med sömn. Då gör kroppen sig av med slaggprodukter. Motionera mer. Bättre blodcirkulation och bättre allmän hälsa ger finare hud. Våga ta hjälp av butikspersonalen när du ska köpa hudvårdsprodukter. Berätta hur din hud brukar bete sig och fråga om de kan ta en titt på den innan de rekommenderar något. Börja ta hand om huden tidigt så slipper du sota för gamla synder senare.

Hudens normala åldrande

Huden åldras gradvis i en process som börjar redan innan de första rynkorna blivit synliga. Ett flertal faktorer bidrar till detta som: fett- och fuktinnehållet i cellerna minskar, hudens egen förnyelse saktar ned och det sker en minskning av hudens elastin och kollagen – ämnen som ger huden elasticitet och spänst. Dessutom försämras immunförsvaret och genomströmningen av blod till huden när vi blir äldre. Alla dessa faktorer innebär att vår hud behöver mer omsorgsfull omvårdnad när vi blir äldre.

Faktorer som påverkar

De yttre faktorerna som påskyndar hudens åldrande är framför allt rökning och UV-strålning. Andra yttre faktorer som påverkar hudens utseende är brist på vissa vitaminer och mineraler, vätskebrist, nedsatt blodcirkulation och tunnare muskulatur. All muskulatur som inte används förslappas och förtvinar, även i ansiktet. De inre faktorerna är tidsrelaterade och beror på genetiska anlag och det faktum att tiden går.

Fukt, fett och vitaminer - viktigt för den mogna huden

Huden behöver främst två saker för att hålla sig mjuk och skön: fukt och fett. En närande fuktkräm håller din hud återfuktad och verkar samtidigt skyddande. Välj en kräm som innehåller fuktbindande ämnen t ex aloe vera och vegetabiliska oljor som är näringsrika och lättupptagliga för huden.

Antalet fria radikaler ökar i kroppen då vi blir äldre och vi vet att antioxidanter, framförallt A-, C- och E- vitaminer skyddar mot dessa. De stärker med andra ord hudens immunförsvar. Vitaminerna kan man få i sig genom maten men de finns även många hudvårdsprodukter som är rika på dem, t ex Vitaminkur, tex. rosenvatten och C-vitaminserum. Huden förändras med tiden. Bland annat så minskar hudcellernas fett och fuktinnehåll, cellförnyelsen avtar och ämnen som ger spänst och elasticitet minskar. Hur snabbt förändringen sker påverkas av både yttre och inre faktorer. Det är dock aldrig för sent att börja vårda sin hud, även en mogen hud har förmågan att vitaliseras med rätt produkter!

 

 

Blommor i händerna

 

 

Din hud vid 30 år: "Huden är torrare än förut" Ofta fortfarande blandad med till exempel fet t-zon och finnar som dyker upp då och då, men i den här åldern börjar många uppleva huden som torrare än förut. Första ålderstecknen, som torrhetslinjer och grimasrynkor, kommer.

Tänk på: "Skaffa ordentliga hudvårds-rutiner" Tidigare har det funnits mer utrymme för slarv men nu är det dags att skaffa sig ordentliga hudvårdsrutiner. Var noga med rengöringen och börja använda ögonkräm. Du kan börja använda produkter med lätt anti age - funktion. Fråga om råd, det är onödigt att använda starka, dyra produkter som kan irritera huden. Förmodligen har du inte hunnit få pigmentförändringar än så om du är väldigt noga med solskydd kan du slippa dem i framtiden.

När du vill skämma bort huden:

"Peela huden ofta" Peela huden en gång i veckan för att ta bort döda hudceller och överflödigt talg för fin lyster. Lägg gärna en fuktgivande mask efteråt.

Din hud vid 40 år: "Huden börjar bli slappare" Många upplever att de börjar få pigmenteringar och ytliga blodkärl. Kollagenlagret börjar bli tunnare vilket gör huden lite slappare. Huden reparerar inte sig själv lika snabbt. Bestående linjer dyker upp.

Tänk på: "Byt produkter" Våga byta produkter, de fuktgivande som du haft länge räcker inte längre. Det kan vara bra att börja med ett anti age - serum. Drick mycket vatten och hjälp kroppen att rensa ut slaggprodukter. Var ännu mer noggrann med solskydd.

När du vill skämma bort huden: "Använd ansiktsmask och anti age - produkt" Lägg ansiktsmask två gånger i veckan för mer lyster. Välj även en energigivande anti age - produkt.

Din hud vid 50 år: ”Många upplever att de ser trötta och glåmiga ut” Nu märker många att ögonlocken börjar hänga lite. Det är vanligt med påsar eller mörka ringar under ögonen. Huden är torrare och tunnare och cellförnyelsen går långsammare. Många upplever att de ser trötta och glåmiga ut.

Tänk på: Värt att satsa Nu kan det vara värt att lägga lite mer pengar på bra anti age - produkter med mer aktiva ingredienser. Välj uppstramande, reparerande och fuktgivande krämer som innehåller mycket antioxidanter. En bra ögonkräm håller huden pigg.

Huden: ”Använd anti age peeling” Använd en lite kraftigare, men fortfarande finkornig, anti age - peeling en gång i veckan. Den ökar blodcirkulationen och tar bort de döda hudcellerna som får dig att se glåmig ut. Peelingen polerar huden och förbereder den för en uppstramande mask.

Återfuktningstips för mogen hy

Genom att använda både en dag och nattkräm tillgodoses den mogna hyns skiftande behov under ett dygn. Under dagen utsätts huden för mycket yttre påfrestningar i form av föroreningar, rökning, rengöring mm. Därför är det bra att använda en dagcreme med antioxidanter som motverkar fria radikaler. Det är också bra att tillföra mycket fukt under dagen så att hyn känns mjuk och len.

Under natten däremot är det bra att använda en nattkräm som är lite rikare eftersom huden är som mest mottaglig för återhämtning då. Den verkar då reparerande och återuppbyggande så att hyn får tillbaka sin mjukhet och lyster.

För mogen hy passar det också bra med en lätt ögoncreme som vårdar och återfuktar den tunna huden runt ögonen för att motverka uppkomsten av torrhetsrynkor.

 

 

Hjärta med händer

 

website statistics

10 aug 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)