En variant av söt äppelkaka som det är svårt att tacka nej till. Blandningen av hårda och mjuka kakbitar som leker med munnen, blir helt enkelt en succé för smaklökarna.

5 Äpplen

125 g smör

1½ dl Strösocker

2 dl Vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader plocka sedan fram en pajform som du smörar in lite grann. Tvätta av äpplena, skala dem och skär dem i någorlunda lika stora bitar. Fördela äppelbitarna i formen. Gör degen genom att smälta smöret och blanda i sockret, blanda vetemjölet med bakpulvret som du sedan blandar ihop med smör/socker. Fördela degen/smeten på äppelbitarna.

Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den har fått en fin gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller vaniljglass!

Tips! tycker du om kardemumma kan du strö några nypor på äpplena och/eller pudra på lite kanel.

website statistics

22 jun 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)