Knäckig Äppelkaka

En variant av söt äppelkaka som det är svårt att tacka nej till. Blandningen av hårda och mjuka kakbitar som leker med munnen, blir helt enkelt en succé för smaklökarna.

5 Äpplen

125 g smör

1½ dl Strösocker

2 dl Vetemjöl

3/4 tsk bakpulver

Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader plocka sedan fram en pajform som du smörar in lite grann. Tvätta av äpplena, skala dem och skär dem i någorlunda lika stora bitar. Fördela äppelbitarna i formen. Gör degen genom att smälta smöret och blanda i sockret, blanda vetemjölet med bakpulvret som du sedan blandar ihop med smör/socker. Fördela degen/smeten på äppelbitarna.

Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter tills den har fått en fin gyllenbrun färg. Servera med vaniljsås eller vaniljglass!

Tips! tycker du om kardemumma kan du strö några nypor på äpplena och/eller pudra på lite kanel.

website statistics

22 Jun 2015

© 2012-2024 Hud.n.nu. Alla rättigheter förbehållna.
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)