En riktigt välgörande fotbad är en med citron och ringblomma

Båda verkar anticeptiskt och läkande. 

Citronsaften och skalen har andvänds vid infektioner, febersjukdomar och som vitamintillskott mot skörbjugg. Viktiga kemiska ämnen är limonen 55-80 % och pinen 10 – 20 %.

Citron är uppfriskande och renande. Den kan friska upp vid mental trötthet och höja energin. Koncentrationsförmågan och minnet stärks vilket kan underlätta vid inlärning.

Observera att citron inte ska användas vid solning då huden blir mer ljuskänslig.

Att använda citron till huden: antiseptisk, renande, inflammationshämmande, stärker hudens motståndskraft och drar ihop ytliga blodkärl, ökar cirkulationen och stärker funktionen i överhuden. Bra vid oren och fet hud, acne, brustna blodkärl, insektsbett, sköra naglar, trasiga nagelband och vårtor.

Cirkulation, muskler och leder: stimulerande, inflammationshämmande, stärkande för vener och hjärta.

Nervsystem: lugnande på centrala nervsystemet om man har huvudvärk, lindriga sömnproblem och verkar lugnande om man känner sig irriterad.

RINGBLOMMA är antiseptiskt och bakteriedödande

Ringblomma funkar på nästan allt !!
Ringblomma hjälper sår att läka snabbare och utan ärrbildning - allt från små hudsprickor, såriga bröstvårtor och till svårläkta och kroniska sår som liggsår och bensår det hjälper även vid operationssår/ärr. Ringblomman lugnar nybildad och känslig hy, röda stjärtar, insektsbett, solsveda, brännskador och frostskador och inte att glömma så är det bra mot torr och kliande hud

Havsalt i fotbad

Havssalt är en av de bästa ingredienserna för hudvård, särskilt för fotvård eftersom det hjälper till att återfukta och exfoliera huden den lugnar klåda minskar inflammation i lederna och smärta den ökar cirkulationen och snabbar läkning av sår.

Njut av en fotbad för att lugna ömma, värkande fötter efter en ansträngande dag. Vila fötterna i varmt vatten och låt dem ligga fotbad i ca 15 minuter . 


Fotbad i havssalt kan behandla fotsvamp/ nagelsvamp om du tar fotbad minst 2gr/veckan i 2-3 veckor.

24 jun 2014

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)