Brännässla

Våren är en bra tid för att rensa kroppen från slaggprodukter det kan man göra exempelvis genom att ändra sin kost tillfälligt genom att äta mer lättsmält mat, grönsaker, dricka te och juicer. Under våren dyker nässlorna fram de är sprängfyllda med energi man kan koka soppa, göra te eller nässelshots av dem.

Nässlor är stärkande på grund av sitt höga näringsinnehåll och så stimulerar de njurarnas funktion så att kroppen får hjälp att rensa ut slaggprodukterna. Till utrensningskur kan man koka te av nässlor, kirskål, maskrosblad eller björklöv de är renande för kroppen och hyn blir fin men det hjälper inte med att bara dricka en kopp utan man får köra en grön kur/diet upp till 10 dagar i alla fall för att rensa kroppen och det sägs vara bra att utesluta socker, vitt mjöl och mjölkprodukter under kuren.

Men man känner sig fräschare i kroppen ganska snart men det tar någon dag innan det blir mer synlig resultat. Det finns givet vis färdiga "utrensningskurer" att köpa på hälsokosten också om man föredrar det, även torkad nässelpulver finns att köpa om man vill slippa plockandet.

På grund av det höga mineralinnehållet är den också en skönhetsört som stärker hår, hud och naglar. Man kan dricka nässelinfusion regelbundet för att behandla akne, eksem, och torr hy. Nässelinfusion går att använda som hår skölj eller som ansiktsvatten.

9 dec 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)