Några Acne Tips igen...

Det flödar om tips på internet men här kommer några till. Det krävs lite disciplin och rutiner för att sköta om sin hud särskilt då man har besvär av acne.     

Tvätta ansiktet morgon och kväll använd milda ”rengörings medel” samt efter träning eller när du svettats mer. Att tänka på att överdriven tvättning och starkare tvålar etc. kan skada huden.

Man skall inte klämma finnar eller pormaskar och använda diverse verktyg för att få ut innehåll (vet att det kan vara svårt att låta bli) Det som kan hända när man exempelvis klämmer en finne är att man sprider ut bakterier på andra ställen och att man kan få ärr som inte är så kul.

Ett litet råd är att dricka vatten, huden blir smidigare och med mindre torrhetsrynkor och så sköljs gifter och slaggprodukter ut ur kroppen även påsar under ögonen kan bli mindre om man sköter sitt vätskeintag.

Något som man kanske inte tänker på är att byta örngott ofta bakterier, virus och döda hudseller kan vi ju inte se med våra ögon direkt men visst ligger det lite smått och gott där på sängkläderna.  Så lider man av acne kan det vara bra att tvätta och byta örngott i alla fall varannan dag. Allt som är på ditt ansikte hamnar under på natten på ditt örngott de bakterier som fastnat där ligger bara och väntar på att man skall lägga sig där igen för att de kan fortsätta att växa och föröka sig.

Det finns en del eteriska oljor som ska fungera bra mot acne...

De eteriska oljorna löser upp oljan (talg), minskar inflammation och dödar bakterier. En annan fördel med eteriska oljor är att de fungerar upplyftande för din kropp och själ som aromaterapi för att balansera olika sinnesstämningar och andra känslor. Acne i sig gör att det påverkar din självkänsla, så varför inte ge sig själv en emotionell boost med några eteriska oljor.

Följande eteriska oljor mot Acne.

Lavendelolja

Tvätta ansiktet och skölj väl. Om du använder en tvättlapp, använd den bara en gång på grund av tillväxten av bakterier. Gnugga oljan som du blandat med annan välgörande olja i handen och applicera på de utsatta områdena.

Applicera ett tunt lager med fuktighetsbevarande kräm på ansiktet. Upprepa ovanstående steg morgon och kväll.

Eteriska oljor för Acne

Geranium, Sandelträ, Patchouli, Lavendel, Kamomill, Cederträ, Eucalyptus.

Tvätta ansiktet med ett milt rengöringsmedel och skölj väl. Placera följande oljor i din hand, gnugga händerna tillsammans, massera oljeblandningen på acne eller det feta områdena.

Ta exempelvis 1-5 droppar av en eterisk olja

1-3 droppar vegetabilisk olja

Bra att tänka på är att varje persons ”kemi” är annorlunda, så du kan behöva prova flera oljor tills du hittar den som fungerar bäst för dig.

Det är bra att använda oljorna dagligen för att nå maximal effekt.

Lavendel olja är lugnande, främjar sårläkning och vävnadsregenerering. Du kan blanda någon av ovanstående oljor med lavendeloljan.

Applicera ett tunt lager med en fuktkräm till ansiktet. Upprepa ovanstående steg morgon och kväll.

 

wink Har du en så kallad smarttelefon kan du ladda ner en app exempelvis "Water your body" som hjälper dig att ha koll på vätskeintaget! 

 

website statistics

17 apr 2015

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)